Het avontuur begint!

In de weken voordat ik naar AustraliĆ« zou gaan, was ik eigenlijk helemaal niet bezig met de reis. Alles was al geregeld en ik focuste me vooral op m’n laatste tentamen en activiteiten naast m’n studie.
Maar een paar dagen voor de vlucht begon het kwartje toch echt te vallen. Ik zou voor een paar maanden aan de andere kant van de wereld gaan studeren! Mijn leven in Nederland zou even op pauze staan en ik had geen idee hoe m’n leven in Sydney eruit zou gaan zien. Tijdens deze laatste paar dagen in Nederland heb ik vooral veel tijd met familie en vrienden doorgebracht en afscheid genomen.
De reis naar het land van de kangoeroes duurde erg lang. De drie vluchten en twee transfers namen ongeveer 32 uur in beslag, maar vergeleken met de tijd die we zouden doorbrengen in Sydney viel het allemaal wel mee. De border security op Sydney Airport was gelukkig niet zo streng als ze op tv zijn, maar we moesten wel door een doolhof van poortjes en controles zodat we niks geks het land in konden smokkelen.

Onderweg naar ons appartement viel er al veel te zien. Ook Australiƫ is onderdeel geweest van het Britse rijk en ze rijden hier dus ook aan de linkerkant van de weg. Ik was zelf behoorlijk onder de indruk van de gebouwen, je zag oude en nieuwe gebouwen door elkaar heen. Op de ene hoek staat een gebouw van zandsteen uit de 19e eeuw, op de andere hoek een glazen wolkenkrabber uit de 20e eeuw.

Nadat we waren gesettled in onze kamer was het tijd om de buurt te verkennen en de nodige spullen voor de kamer te kopen. Onder andere borden, bestek en beddengoed moesten nog ingeslagen worden. Na een dag of twee kenden we de buurt al redelijk goed en besloten we erop uit te gaan. We hadden nog anderhalve week voordat de colleges zouden beginnen en hebben lekker de toerist uitgehangen. Een stranddag op Manly Beach, een wandeling van Coogee naar het bekende Bondi en natuurlijk wat foto’s bij het wereldberoemde Sydney Opera House.

Manly Beach

Bondi Beach

Sydney Opera House

Over het weer hoef je je hier trouwens geen zorgen te maken, het is hier elke dag zonnig en overdag op z’n minst 15 graden (en dat terwijl het winter is!).

Het weer in onze wijk

Tot nu toe is het vooral genieten en wennen aan de nieuwe omgeving. Morgen zal het tweede semester officieel beginnen met de ODay (Orientation Day), de eerste dag van de OWeek (Orientation Week). De dag erna gaat het echt beginnen en heb ik mijn eerste college!